Mexico en VS naar finale Concacaf Nations League

VOETBAL – Mexico en de Verenigde Staten hebben zich verzekerd van een plek in de finale van de Concacaf Nations League. Mexico was duidelijk te sterk voor Panama (0-3). Het Amerikaanse team rekende in de halve finale na verlenging af met Jamaica (3-1).
Mexico maakte het verschil vlak voor rust. Edson Álvarez kopte zijn land in de veertigste minuut naar een 0-1 voorsprong tegen Panama. Zo was de middenvelder wederom belangrijk, nadat hij in de kwartfinale tegen Honduras ook al doorslaggevend was geweest met het hoofd, door in de elfde minuut van de blessuretijd raak te koppen. Kort na dat doelpunt verdubbelde Julián Quiñones de voorsprong. Zijn doelpunt werd eerst nog afgekeurd voor buitenspel, maar na de VAR-check verscheen toch de 0-2 op het scorebord. In de tweede helft maakte Orbelín Pineda aan alle twijfel een einde. Met een mooie lob over de Panamese doelman bepaalde hij de eindstand op 0-3. Bij Mexico viel aanvaller Hirving Lozano een halfuur voor tijd in. Bondscoach Jaime Lozano liet Santiago Gimenez de hele wedstrijd aan de kant. Gimenez moest wel een aantal keren warmlopen, maar tot een invalbeurt kwam het niet, wat tot frustratie leidde bij de spits.
Het Amerikaanse team wist tegen Jamaica door het oog van de naald te kruipen. Met Malik Tillman in de basis kwamen de Verenigde Staten al binnen een minuut op achterstand. Lang leek het ook bij die stand te blijven, maar in de 96e minuut kwam het team van coach Gregg Berhalter toch nog op gelijke hoogte door een eigen doelpunt van Cory Burke. Daardoor gingen de landen een verlenging in en daarin liep Amerika weg dankzij invaller Haji Wright. Hij scoorde in de 96e en de 109e minuut, waardoor zijn team het nu in de finale mag opnemen tegen Mexico.(ESPN)…[+]