Tjon En Fa eindigt als zevende bij Pan-Amerikaanse kampioenschappen

WIELRENNEN – Jaïr Tjon En Fa is op de zevende plaats geëindigd op het onderdeel keirin bij de Pan-Amerikaanse kampioenschappen baanwielrennen in Los Angeles, USA. De Trinidadiaan Nicolas Paul ging ervandoor met de gouden medaille.
In de voorronde slaagde de dertigjarige Surinaamse wielrenner er niet in om zich rechtstreeks te plaatsen voor de halve finale. Hij eindigde in de derde voorrondegroep op de derde plaats achter de winnaar David Ortega (Colombia) en Paul. Ortega zette een tijd neer van 10.301 seconden en Tjon En Fa finishte 0.158 seconden later. Tjon En Fa kreeg een kans om alsnog de halve finale te halen via de herkansingsronde.
Tjon En Fa werd in de derde groep geplaatst samen met Joaquin Fuenzalida (Chili), Juan Rodriguez (Argentinië), Alexis Dominguez (Paraguay) en Daniel Gruer de Brito (Brazilië). De Surinaamse wielrenner was het snelst en ging als eerst over de finishlijn met een tijd van 10.048 seconden. In de halve finale werd Tjon En Fa ingedeeld in de eerste groep samen met Paul, Santiago Quintero (Colombia), Ryan Dodyk (Canada), Oscar Vilar (Argentinië) en Fuenzalida. De beste drie wielrenners zouden zich plaatsten voor de finale. Tjon En Fa eindigde als vierde, achter Paul, Quintero en Dodyk.
Hierdoor moest Tjon En Fa strijden voor de plaatsen tussen 7 en 12. In deze race was Tjon En Fa het snelst en eindigde als eerste, waardoor hij overall zevende werd. Paul won dit onderdeel in de finale door Quintero en Kwesi Browne (Trinidad en Tobago), die respectievelijk als tweede en derde eindigden, te verslaan…[+]