Tjon En Fa grijpt naast podiumplaats

WIELRENNEN – Jaïr Tjon En Fa heeft net naast een podiumplaats gegrepen op het onderdeel sprint tijdens de Pan-Amerikaanse kampioenschappen baanwielrennen in het VeloSports Centre in Los Angeles, Verenigde Staten. Hij eindigt op de vierde plaats.
Tjon En Fa bereikte de halve finale door in de kwalificatie de derde beste tijd neer te zetten: 9.736 seconden. Alleen de Trinidadiaan Nicholas Paul (9.588 seconden) en de Colombiaan David Ortega (9.715 seconden) waren sneller dan de Surinaamse baanwielrenner. In de achtste finale ontdeed hij zich van de Amerikaan Dalton Walters en in de kwartfinale van de Colombiaan Santiago Quintero. De Colombiaan eindigde op het onderdeel keirin op de tweede plaats achter Paul. Quintero eindigde vorig jaar tijdens Pan-Am 2023 in Santaigo (Chili) op de derde plaats.
In de halve finale moest Tjon En Fa het opnemen tegen Ortega. De Colombiaan won de eerste twee races en plaatste zich voor de finale. Tjon En Fa moest hierdoor rijden voor de derde/vierde plaats. Paul won de andere halve finale van de Colombiaan Santiago Ramirez. Voor de derde/vierde plaats won Tjon En Fa de eerste race. De tweede race werd gepakt door Ramirez. De beslissende derde race werd gewonnen door de Colombiaan. Tjon En Fa pakte vorig jaar tijdens Pan-Am 2023 in Santiago (Chili) nog de zilveren medaille.
Paul won de goudenmedaillestrijd van Ortega in twee wedstrijden. De Trinidadiaan pakte hiermee de dubbel. Paul verdedigde zijn Pan-Am-goud hiermee met succes. Ortega pakte zilver en Ramirez de bronzen medaille…[+]