Transvaal koploper SML

VOETBAL – Transvaal is de nieuwe koploper in de competitie van de Suriname Major League (SML). Het team won afgelopen weekend van Voorwaarts, terwijl naaste concurrent PVV in het Essedstadion verloor van Inter Moengo Tapoe.
Transvaal ging in dit duel voor zijn vijfde overwinning op rij, terwijl Voorwaarts de slechte resultaten van de afgelopen weken wilde wegpoetsen. Voorwaarts, dat goed startte, had de laatste twee wedstrijden (Robinhood (1-1) en Notch (0-1)) niet gewonnen. De geelzwarte formatie begon ook goed aan de wedstrijd, maar de kleine kansen werden niet benut. Ook bij Transvaal was dit het geval en ploegen gingen naar de kleedkamer met een blanco score.
In de tweede helft was Voorwaarts beter dan Transvaal, maar kon het net niet vinden. Dit werd hem fataal in de 72ste minuut, toen Enrico Artist zijn ploeggenoot Lalanie Tooy vond. De aanvaller van Transvaal nam de bal goed aan en lobte die over doelman Cyrano Heije van Voorwaarts: 1-0. In de resterende minuten ging Voorwaarts op zoek naar de gelijkmaker, maar die viel niet. Hierdoor verloor Voorwaarts voor de tweede keer op rij.
Transvaal staat nu alleen aan kop met zestien punten, nadat PVV verrassend verloor van Inter Moengo Tapoe met 1-3. Inter Moengo Tapoe startte de wedstrijd goed en in de eerste helft stond het team al voor met 0-3. Romeo Kastiel (2x) en Shelton Akooi maakten de doelpunten. Myroy Koeba redde de eer voor PVV in de tweede helft. Door dit resultaat blijft PVV steken op dertien punten. Inter Moengo Tapoe heeft elf punten. Vrijdag won Robinhood ruim van Leo Victor met 5-1. Quiliano Stedenburg (2x), Jamilhio Rigters, Roche Rosebel en Ravello Zijler maakten de doelpunten voor Robinhood, terwijl Guillermo Linger het enige treffer voor Leo Victor maakte…[+]