Verdachte moord KFC-manager getuigt over plan kompaan

rechten 3c

PARAMARIBO – Chawila R en Shaquil B verschenen gisteren voor rechter Siegline Wijnhard voor de gekwalificeerde doodslag op Marjorie Willem, manager van KFC. Chawila R maakte als verdachte gebruik van haar zwijgrecht om geen verklaring af te leggen. Zij stemde wel toe om als getuige te worden gehoord tegen Shaquil B. Op bepaalde vragen die haar als getuige werden gesteld, maakte zij gebruik van haar zwijgrecht.

Chawila R vertelde dat Shaquil B ook bij het restaurant werkte. Volgens haar kwam Shaquil B in april met het plan dat hij de kluis van het restaurant wilde leeghalen. Zij kreeg van hem te horen dat hij een paar kameraden erbij zou halen. Zij zegt dat de kompaan een persoonlijke boosheid had tegen het slachtoffer. Daarom wilde hij dat het slachtoffer erbij moest zijn toen hij de kluis zou leeghalen. Shaquil B had foto’s van de kluis gemaakt. Het latere slachtoffer gaf opdrachten aan Shaquil B wat hij niet leuk vond.

Ook was hij door haar ontslagen. Voordat hij met ontslag ging, had hij reeds met Chawila R over het plan gesproken. Chawila R zegt dat de man na zijn ontslag telefonisch met haar in contact stond. Zij gingen via Facebook met elkaar chatten. Tijdens het chatten schreef hij over het plan. Volgens haar was het Shaquil B dat over het onderwerp begon te chatten. Zij zegt dat zij vaker na het werk samen met Shaquil B in een bus ging. Chawila R geeft aan dat zij een beetje bang was voor Shaquil B, vanwege zijn uitspraken. Hij had een brief voor haar gestuurd in het cellenhuis, waarvan zij ook bang werd. Zij kon avonden niet slapen…[+]