Anderhalf jaar celstraf geëist voor slaan pompbediende

rechten 3c

PARAMARIBO – Giom O en Kevin B riskeren elk een gevangenisstraf van anderhalf jaar, omdat zij op 6 november tegen een vrouwelijke pompbediende in de shop van een pompstation openlijk met verenigde krachten geweld gebruikten. Uit de dagvaarding blijkt, dat de mannen het slachtoffer sloegen met als gevolg dat zij lichamelijk letsel opliep.

Raadslieden Hedley Derby en Harold Belfor hielden gisteren hun pleidooi. Derby zegt dat het slachtoffer toegaf dat zij om beltegoed is geslagen. Enkele dagen voor de mishandeling van de vrouw kwam een van de verdachten SRD 25 aan beltegoed kopen. De pompbediende zette via top-up SRD 50 aan beltegoed voor de verdachte, waarover er een woordenwisseling ontstond. Het slachtoffer zou toen samen met een collega de verdachte hebben geslagen. Na enkele dagen gingen beide verdachten om wraak te nemen en zij sloegen de vrouwelijke pompbediende. Derby en Belfor zeggen dat hun cliënten voor het eerst in aanraking zijn gekomen met de politie.

Bovendien betuigen beiden spijt. In deze zaak waren volgens Derby meerdere personen die de pompbediende sloegen, maar uiteindelijk werden alleen Giom O en Kevin B gedagvaard om zich voor de rechter te verantwoorden. De twee verdachten boden hun verontschuldigingen aan het slachtoffer. Belfor zegt dat de verdachten iets gedaan hebben, wat niet kan. Volgens hem behoort een correctie te komen, omdat het om een impulsieve daad ging. Op 16 februari doet de rechter de uitspraak…[+]