Australiër Hindley completeert Giro-ploeg Sunweb rond kopman Dumoulin

australier

Team Sunweb heeft de Australiër Jai Hindley woensdag toegevoegd aan de ploeg die de Giro d’Italia gaat rijden. Kopman Tom Dumoulin weet daarmee wie zijn ploeggenoten zijn in de Italiaanse rittenkoers.

De 22-jarige Hindley geldt als vervanger van Martijn Tusveld, die eerder moest afhaken wegens een gebroken kaak. Hindley koerst sinds vorig jaar voor Team Sunweb en kwam dit seizoen in actie tijdens onder meer de Tour Down Under en de Ronde van het Baskenland. Van Sam Oomen, Hindleys landgenoten Chris Hamilton en Robert Power, de Belgen Jan Bakelants en Louis Vervaeke en de Amerikaan Chad Haga was al duidelijk dat ze in de Giro tot de ploeg van Dumoulin zouden behoren.

“Chad en Louis moeten Tom in de beginfase bijstaan en voor de Australische jongens geldt dat op de zwaardere dagen”, zegt Team Sunweb-ploegleider Marc Reef woensdag. “We willen in de hectische en explosieve finales profiteren van de ervaring en kwaliteit van Jan en we verwachten van Sam dat hij in de koers groeit en Tom steunt in de sleutelritten in de tweede en derde week.“(NU)…[+]