City na penalty’s verder in League Cup, ook Arsenal bereikt halve finales

city

Manchester City heeft zich dinsdagavond ternauwernood geplaatst voor de halve finales van de League Cup. De ploeg van manager Josep Guardiola versloeg Leicester City na strafschoppen. Ook Arsenal schaarde zich bij de laatste vier door een minieme overwinning op West Ham United. Bij Leicester City-Manchester City stond het na reguliere speeltijd 1-1. Bernardo Silva had na 26 minuten voor de openingstreffer getekend in het King Power Stadium, maar Jamie Vardy zorgde in de zevende minuut van de blessuretijd voor de gelijkmaker.

Omdat er in de daaropvolgende verlenging niet werd gescoord, volgde een beslissende strafschoppenserie die werd genomen volgens het ABBA-principe. De eerste drie penalty’s van beide ploegen gingen raak, maar door missers van Vardy en Riyad Mahrez trok City alsnog aan het langste eind. Voor City is het al de tweede keer dit seizoen dat via strafschoppen de volgende ronde wordt bereikt van de League Cup. Eerder liep de penaltyreeks tegen Wolverhampton Wanderers goed af.(NU.nl)…[+]