City wint topper tegen Arsenal bij competitiestart, Liverpool haalt uit

city

Manchester City is het nieuwe seizoen in de Premier League zondag begonnen met een nipte zege op Arsenal. De landskampioen won de topper in het Emirates Stadium met 0-2. Eerder op de dag haalde Liverpool met 4-0 uit tegen West Ham United. Raheem Sterling bracht City na een klein kwartier op voorsprong tegen Arsenal. Halverwege de tweede helft verdubbelde Bernardo Silva de marge.

City begon uitstekend aan de wedstrijd in Londen en overklaste Arsenal in de openingsfase op alle fronten. Dat resulteerde na veertien minuten in de openingstreffer van Sterling. De Engelsman dribbelde vanaf de linkerkant naar binnen en passeerde doelman Petr Cech met een hard schot. De bezoekers waren voor rust tweemaal dicht bij het tweede doelpunt. Aymeric Laporte wist de rebound niet te benutten nadat Cech een vrije trap van Riyad Mahrez losliet en de Algerijn, die deze zomer overkwam van Leicester City, schoot even later net naast.(NU)…[+]