Drie jaar celstraf geëist tegen verdachte

clerks

PARAMARIBO – Tegen Merrel K werd gisteren drie jaar gevangenisstraf geëist voor poging tot diefstal middels braak en diefstal middels geweld.

Officier van justitie Nirmala Maikoe zei dat Merrel K samen met anderen poogde een diefstal middels braak in een woning te plegen. Ook zou hij betrokken zijn geweest bij een beroving. Bij de politie kwam de melding binnen dat een beroving gaande was aan de Sir Winston Churchillweg. De daders werden afgezet met een donker gekleurde auto, waarvan het kenteken bedekt was met micaplaten. Zij waren gewapend met vuistvuurwapens. De verdachte werd aangehouden in een wagen waarvan het kenteken van de achterkant bespoten was, waardoor dat vanuit een afstand moeilijk herkenbaar was. Hij toonde een nerveuze houding bij zijn aanhouding.

Over het kenteken kon hij geen zinnig antwoord geven. De auto stond op naam van zijn vader. Toen de vader zijn zoon de wagen leende, was het kenteken niet bespoten. Maikoe vindt dat de man geen aannemelijk alibi kon geven. Merrel K is eerder in aanraking gekomen met de politie voor roof…[+]