Engelse bondscoach Neville spreekt schande van gedrag vrouwen Kameroen

engelse

De Engelse bondscoach Phil Neville heeft geen goed woord over voor het gedrag van de Kameroense vrouwen in de achtste finales tegen zijn ploeg op het WK voor vrouwen. De speelsters van de Afrikaanse ploeg reageerden woedend op enkele beslissingen van de VAR en dreigden zelfs van het veld te lopen. “Het gedrag was fout en dit beeld ontstaat zo wereldwijd van het vrouwenvoetbal”, foeterde Neville na afloop van de wedstrijd, die met 3-0 werd gewonnen door Engeland. “We hebben vandaag onacceptabel gedrag gezien op het voetbalveld.”

Kort voor rust lag het duel minutenlang stil omdat de speelsters van Kameroen ziedend waren na de 2-0 van Ellen White. Het doelpunt werd aanvankelijk afgekeurd door de Chinese scheidsrechter Qin Liang, maar de Duitse videoarbiter Bastian Dankert constateerde dat White geen buitenspel stond.(NU)…[+]