FC Barcelona verspeelt punten na eerste rode kaart ooit voor De Jong

fc barcelona

Frenkie de Jong heeft zaterdag voor het eerst in zijn profcarrière een rode kaart gekregen. Met tien man verspeelde FC Barcelona vervolgens twee punten in de derby op bezoek bij Espanyol: 2-2. De Jong kreeg in het RCDE Stadium in een tijdsbestek van negen minuten twee keer geel. In de 66e minuut werd de Nederlander door scheidsrechter Carlos Del Cerro Grande bestraft voor een overtreding op Matias Vargas en in de 75e minuut moest hij vertrekken na vasthouden van Jonathan Calleri.

In zijn 177 voorgaande wedstrijden voor Barcelona, (Jong) Ajax, Willem II en het Nederlands elftal werd de 22-jarige De Jong geen enkele keer van het veld gestuurd en kreeg hij maar negen gele kaarten. Barcelona stond op het moment van de rode kaart van De Jong op een 1-2-voorsprong, maar twee minuten voor tijd maakte de Chinese invaller Wu Lei er 2-2 van voor Espanyol, de hekkensluiter in La Liga.(NU)…[+]