Feyenoord redt punt na late gelijkmaker thuis tegen stadgenoot Sparta

feyenoord

Feyenoord is zondag in navolging van Ajax en PSV het seizoen in de Eredivisie gestart met puntenverlies. De ploeg van trainer Jaap Stam speelde op de valreep in eigen huis met 2-2 gelijk in de Rotterdamse derby tegen Sparta.

Feyenoord kwam in de tweede helft tot twee keer toe terug van een achterstand. Na de 0-1 van Mohamed Rayhi maakte Steven Berghuis de 1-1, en na de 1-2 van Lars Veldwijk tekende Sam Larsson voor de 2-2. Die gelijkmaker van Larsson viel diep in de blessuretijd.

Bij Feyenoord debuteerden Stam en Luciano Narsingh en vierde Leroy Fer zijn rentree. Laatstgenoemde werd niet door iedereen in De Kuip hartelijk ontvangen. De fanatieke aanhang toonde een spandoek met ‘wij FERgeten niet’, doelend op zijn transfer in 2011 van Feyenoord naar FC Twente. Door het verrassende gelijkspel tegen Sparta kende Feyenoord een matige generale voor de heenwedstrijd van donderdag op eigen veld tegen de Georgische kampioen Dinamo Tbilisi in de derde voorronde van de Europa League.(NU)…[+]