Kokoscultuur Coronie nieuw leven ingeblazen

kokos

CORONIE – Het Caribbean Agricultural Research and Development Institute (CARDI) helpt Suriname bij het aanleggen van een kokosproject. Maurice Wilson, coördinator van CARDI, zegt dat zijn organisatie reeds in elf Caribische landen met dit project van start is gegaan. Suriname is nu aan de beurt.

Volgens de coördinator heeft zijn organisatie de volledige ondersteuning gehad van de Europese Unie (EU) en de African, Caribbean, and Pacific Group of States (ACP).  Dit staat in een persbericht van het Nationaal Informatie Instituut. Het International Trade Center is ook aangesloten bij de CARDI. Kokos is een gewas waarvan heel veel producten gemaakt kunnen worden. Met de verschillende componenten, zoals marketing development en product development kan dit project een aanzienlijke bijdrage leveren aan de economische ontwikkeling van ons land.

Districtscommissaris Remy Tarnadi van Coronie, zegt verheugd te zijn met dit bijzonder project. “Door het regionale kokosproject kan de kokoscultuur die door de jaren heen een enorme achteruitgang heeft gekend, weer tot ontwikkeling worden gebracht. Uit de gesprekken met de organisatie is gebleken dat er goede perspectieven zijn. Natuurlijk ligt het aan ons om te kijken hoe de draad weer op te pakken. Op dit moment is er sprake van een andere generatie Coronianen, daarom is het de bedoeling om die groep jongeren te stimuleren. Wij zullen een start maken door op alle schoolerven kokosbomen te planten, zodat de kinderen op school ook in die belangstellingsfeer worden gebracht.”…[+]