Liverpool pakt slechts punt tegen Leicester, Chelsea gaat af in Bournemouth

liverpool

Liverpool heeft woensdag minimaal geprofiteerd van het verlies van concurrent Manchester City een dag eerder. ‘The Reds’ pakten slechts een punt tegen Leicester City: 1-1. Chelsea leed een zeer pijnlijke 4-0-nederlaag bij Bournemouth.

Op het eigen Anfield kwam Liverpool vroeg op voorsprong dankzij een treffer van Sadio Mané, maar op slag van rust tekende Leicester-verdediger Harry Maguire voor de gelijkmaker. Na rust ging de ploeg van manager Jürgen Klopp, die Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum zoals gebruikelijk een basisplaats, vergeefs op zoek naar een nieuwe voorsprong. Aan de andere kant brak Leicester ook nog een paar keer gevaarlijk door. In de top van de Premier League heeft Liverpool in de jacht op de eerste landstitel sinds 1990 nu een voorsprong van vijf punten op City, dat dinsdag met 2-1 van Newcastle United verloor: 61 om 56.

Tottenham Hotspur won woensdag ternauwernood met 2-1 van Watford – waar Daryl Janmaat in de basis stond – en is de nummer drie met 54 punten. De ‘Spurs’ kwamen op achterstand door Craig Cathcart, maar Heung-Min Son (80e minuut) en Fernando Llorente (87e minuut) stelden alsnog orde op zaken.(NU)…[+]