Liverpool wint mede dankzij goal Wijnaldum, Memphis belangrijk voor Lyon

liverpool

Liverpool heeft in de groepsfase van de Champions League een moeizame thuiszege geboekt op KRC Genk. Mede dankzij een goal van Georginio Wijnaldum won de titelverdediger dinsdag met 2-1. Memphis Depay was trefzeker voor Olympique Lyon tegen Benfica (3-1). Frenkie de Jong bleef met FC Barcelona op 0-0 steken tegen Slavia Praag.

Wijnaldum zette Liverpool op Anfield na een kwartier spelen op voorsprong. Na een voorzet van James Milner kreeg de Oranje-international de bal uit de kluts voor zijn voeten en schoot hij van dichtbij raak.

Het bleek geen voorbode van een eenvoudige avond, want vijf minuten voor rust bracht Mbwana Samatta Genk langszij. Alex Oxlade-Chamberlain bezorgde Liverpool, waarbij Virgil van Dijk net als Wijnaldum de hele wedstrijd meespeelde, in de 53e minuut toch een nipte zege.(NU)…[+]