Mercedes-teambaas Wolff denkt dat ‘stoelendans’ voor 2021 al snel begint

mercedes teambaas

Teambaas Toto Wolff van Mercedes denkt dat het niet meer zo lang duurt voordat de Formule 1-teams van 2021 zich beginnen te vormen. De Oostenrijker weet dat de situatie voor dat seizoen anders is dan anders. Bij de topteams – Mercedes, Ferrari en Red Bull Racing – heeft iedere coureur een contract tot en met volgend jaar. Bovendien wordt 2021 een belangrijk jaar vanwege de nieuwe regels die dan ingaan.

“Ik denk dat de deur voor 2021 openstaat, niemand heeft een contract. Dat maakt het spannend, en ik denk dat de stoelendans snel gaat beginnen”, aldus Wolff tegen Motorsport.com.

De teambaas zegt wat dat betreft te hebben geleerd van de situatie waarin Valtteri Bottas dit seizoen zat bij Mercedes. De teamgenoot van wereldkampioen Lewis Hamilton had een aflopend contract en tekende pas relatief laat bij. “We hadden beter kunnen omgaan met Valtteri”, aldus Wolff. “Met de kennis van nu kun je zeggen dat het invloed heeft gehad op zijn prestaties. Ik wil daar in het vervolg rekening mee houden, dat kan gewoon beter.“(NU)…[+]