MZ brengt kinderspecialistische missie naar Brokopondo

mz

BROKOPONDO- Dertien kinderen van de Brokopondo Centrum en omgeving zijn dinsdag 10 april in hun eigen leefomgeving onderzocht door de kinderarts. Ze zijn gescreend op diverse voorkomende medische problemen zoals aangeboren afwijkingen, voedingsproblemen, ernstige luchtwegproblemen, maagdarminfecties en huidinfecties. Dit staat in een persbericht van MZ.

Op basis van de bevindingen heeft de specialist direct behandelingsafspraken gemaakt of de patiënt concreet laten verwijzen voor verder onderzoek en specialistische behandeling in Paramaribo. De pre-selectie van de kinderen in verband met de komst van de kinderarts is gedaan door het gezondheidsteam van de stg Medische Zending PHCS (MZ) in het afgebakende werkgebied, de regio Brokopondo, met de poli’s op onder andere Balingsoela en Brokopondo Centrum. Het team bestaat uit de gezondheidszorgassistenten, de ressortarts en de regiocoördinator die de uiteindelijke selectie maakt. De kindermissie is dit keer maar een dag gehouden. Afhankelijk van de MZ-regio kunnen er gemiddeld 20-40 kinderen worden bekeken bij dit soort missies.

In het kader van de samenwerking tussen MZ en de goudonderneming, Surigold N.V., wordt er jaarlijks het Project Cure georganiseerd. Als onderdeel van dit Project Cure werd de specialistische missie voor kinderen van 9-12 april 2018 gebracht naar de regio Brokopondo. Suringold N.V. heeft het gefinancierd, omdat zij als partner zich mede verantwoordelijk voelt voor de gezondheid van de woongemeenschappen in Oost-Sruiname…[+]