Nadal na comeback op ATP Finals: ‘Ik zag mezelf al in de kleedkamer zitten’

nadal

Rafael Nadal staat er zelf ook van te kijken dat hij woensdagavond op de ATP Finals aan het langste eind trok in zijn groepsduel met Daniil Medvedev. De Spanjaard keek in de derde set tegen een 1-5-achterstand aan, maar won wel: 6-7 (3), 6-3 en 7-6 (4).

“Het enige wat ik in de derde set dacht, was dat ik over vijf minuten in de kleedkamer zou zitten”, blikte Nadal terug op zijn bizarre overwinning in de O2 Arena in Londen. “Zulke wedstrijden kun je duizend keer spelen en win je één keer. Dit was zo’n dag.”

De 23-jarige Medvedev kreeg bij een 5-1-voorsprong in de derde set zelfs een matchpoint op de service van Nadal, maar de Spanjaard sloeg die weg en knokte zich vervolgens met twee breaks helemaal terug in de wedstrijd.(NU)…[+]