Ook Federer pleit voor meer prijzengeld op Grand Slam-toernooien

federer op jacht

Roger Federer is het met zijn collega-tennissers eens dat het prijzengeld op de Grand Slam-toernooien verhoogd moet worden en hoopt dat er snel actie wordt ondernomen om daar iets aan te doen. Onlangs zei Novak Djokovic, die voorzitter is van de spelersraad van de ATP, hetzelfde, al zwakte hij die woorden later wat af. Er zijn echter meer tennissers die pleiten voor meer prijzengeld, met name voor de lager geplaatste spelers.

“We zouden zeker meer betaald kunnen krijgen, daar bestaat geen twijfel over”, zegt Federer, die op de Australian Open op zijn twintigste Grand Slam-titel jaagt, vrijdag tegen de BBC. “We hadden in mijn ogen een goede overeenkomst, waarmee zowel de Grand Slams als de spelers blij waren. Maar het lijkt erop dat dat op zijn beloop is.”

De 36-jarige Zwitser beseft dat er iets gedaan moet worden. “Spelers moeten op zulke momenten één blok vormen en moeite doen. De Grand Slams weten dat en reageren alleen als wij dat doen. Dus we zijn er klaar voor. Het wordt weer hetzelfde proces.”(NU.nl)…[+]