Opgeluchte Messi vindt dat WK nu pas echt begint voor Argentinië

messi

Lionel Messi was dinsdag door het dolle heen na de zege van Argentinië op Nigeria (2-1). De vicewereldkampioen ontsnapte door een late treffer van Marcos Rojo aan uitschakeling op het WK in Rusland. “We hadden er alle vertrouwen in dat we deze wedstrijd zouden winnen, al hadden we niet verwacht dat het zo lastig zou worden”, zei Messi direct na het duel in Sint-Petersburg tegen het Argentijnse TyC Sports. “Dit is een geweldige manier om je te kwalificeren voor de volgende ronde.”

Messi was in de eerste twee groepswedstrijden tegen IJsland (1-1) en Kroatië (0-3-nederlaag) grotendeels onzichtbaar, wat hem in eigen land veel kritiek opleverde. De 31-jarige aanvaller haalde dinsdag zijn gram door in de veertiende minuut op fraaie wijze de score te openen. Vlak na rust kwam Nigeria via een rake strafschop van Victor Moses op gelijke hoogte, waardoor Argentinië virtueel uitgeschakeld was. Rojo zorgde in de 86e minuut voor grote opluchting in het kamp van de Zuid-Amerikanen, die in de achtste finales Frankrijk treffen.(NU)…[+]