Rechter wijst verzoek vrijlating tiener af

rechten 3c

PARAMARIBO – Rechter Duncan Nanhoe heeft gisteren het verzoek van raadsvrouw Teresa Patterson afgewezen om Winesh R (19), die verdacht wordt van mishandeling en overtreding van een beschermingsbevel, voorlopig in vrijheid te stellen. Volgens hem gaat het om ernstige strafbare feiten.

De officier van justitie verzette zich tegen het verzoek. Twee tieners (15 en 16) getuigden dat zij aan de Keizerstraat stonden toen zij werden aangevallen door Winesh R en drie andere jongens op 5 maart. Zij vertelden dat de school die dag vroeg uit was. Zij keken naar een voertuig en zagen een jongen die zij kennen als Ortwin. Zij zagen de jongen samen met anderen in de auto zitten. De vijftienjarige jongen vroeg zijn zestienjarige vriend of het om Ortwin ging. Al de auto-inzittenden keken naar de tieners. De zestienjarige jongen vroeg waarom zij naar hem keken. Hij zag toen dat de jongens, onder wie Winesh R, uitstapten. Zij kwamen naar hen toe. Winesh R zou de zestienjarige hebben geklapt en geschopt.

Daarna zou Winesh R naar de vijftienjarige jongen zijn gegaan en hem met een scherp voorwerp hebben gestoken. De steekbeweging kwam tegen de tas van de vijftienjarige aan, waardoor de jongen niet gewond raakte. De zestienjarige jongen weet niet wie hem met een schaar in de rug heeft verwond. Winesh R vertelt dat hij slechts de zestienjarige jongen heeft geklapt. Hij zou niet hebben geprobeerd de vijftienjarige jongen te verwonden. Hij vertelt dat de tieners hem aanvielen. Rechter Nanhoe zei tegen Winesh R dat je vaak fredeman moet spelen. “Maar jullie willen rambo spelen.” Op 9 juli wordt de behandeling van deze zaak voortgezet…[+]