Rooney debuteert met fraaie assist en zege bij Derby County van Cocu

ronney

Wayne Rooney heeft donderdag een succesvol debuut beleefd bij Derby County. De topscorer aller tijden van Engeland hielp de ploeg van manager Phillip Cocu aan een 2-1-zege in het Championship-duel met Barnsley.

Rooney (34) was bij zijn eerste duel op het een na hoogste niveau in Engeland direct de aanvoerder van Derby. De 34-jarige vedette, die door Cocu op het middenveld was geposteerd, leverde op slag van rust een fraaie indraaiende vrije trap af, die door Jack Marriott binnen werd getikt: 1-0.

De Portugese invaller Elliot Simoes maakte aan het begin van de tweede helft gelijk namens Barnsley, maar zeven minuten later kwam Derby County weer op voorsprong. Spits Martyn Waghorn scoorde op aangeven van rechtsback Andre Wisdom: 2-1.(NU)…[+]