Rovers overvallen vrouwen

dief2

PARAMARIBO- Rovers hebben zondag op twee verschillende plekken twee vrouwen overvallen. Het eerste val deed zich voor in Wanica waarbij een 46-jarige vrouw in haar woning werd overvallen,terwijl de andere bij het uitstappen van haar wagen is beroofd.

Uit verklaring van het slachtoffer uit Wanica blijkt dat zij in het pand sliep met haar vijf minderjarige kinderen. Zij hoorde dat de achterdeur werd ingetrapt. De vier rovers gingen het huis binnen waarbij een van hen de vrouw meteen onder schot hield. De anderen haalden het pand overhoop. Zij maakten geld en sieraden buit en verlieten via de voordeur de plaats. Zij renden via een bosschage in de richting van de Vierkinderenweg. Het is niet bekend hoe zij de plaats aandeden. Twee van de daders waren gewapend met vuistvuurwapens en een ander met een houwer. Het slachtoffer liep geen letsel op.

Het andere slachtoffer dat eveneens 46 jaar is vertelt dat zij kort voor de beroving thuis in haar voertuig kwam. Terwijl zij bezig was haar poort te sluiten, stapten uit twee rovers uit een wagen. Zij gingen naar de vrouw en rukten haar tas inhoudende SRD 600, contactsleutels van haar wagen, een rijbewijs en een mobiele telefoon weg. Na de daad stapten zij weer in de gereedstaande wagen waarin zij wegreden. De rovers waren ongewapend; het kenteken van hun voertuig is onbekend. Het gaat wel om een wit voertuig dat in de richting van de Anamoestraat is gereden. De vrouw liep geen letsel op en alarmeerde de politie dat zij is beroofd. De politie is bezig de criminelen op te sporen…[+]