Salah leidt Liverpool langs Brighton, Chelsea klopt Newcastle

saleh

Liverpool heeft zaterdag in de Premier League de uitwedstrijd tegen Brighton & Hove Albion met 0-1 gewonnen dankzij een doelpunt van Mohamed Salah. Chelsea won daarna thuis moeizaam van Newcastle United (2-1). Eerder op de middag ging Arsenal met 1-0 onderuit bij West Ham United.

Salah schoot vijf minuten na rust een strafschop feilloos binnen bij de wedstrijd tussen Brighton en Liverpool. De bal ging op de stip na een overtreding van Pascal Gross op de Egyptenaar. Georginio Wijnaldum kreeg in de slotfase een grote kans op de 0-2, maar de Oranje-international werkte de bal net naast. Wijnaldum speelde net als Virgil van Dijk de hele wedstrijd mee bij Liverpool. Bij Brighton maakten Jürgen Locadia en Davy Pröpper beiden de negentig minuten vol.

Door de overwinning heeft koploper Liverpool nu zeven punten voorsprong op nummer twee Manchester City, dat ruim een week geleden nog met 2-1 te sterk was voor de ‘Reds’. City speelt maandag nog thuis tegen Wolverhampton Wanderers.(NU)…[+]