Spurs-aanvaller Son meteen van waarde voor Zuid-Korea op Azië Cup

spurs

Son Heung-min was woensdag in zijn eerste wedstrijd op de Azië Cup direct van waarde voor Zuid-Korea. De aanvaller van Tottenham Hotspur had met een versierde penalty en een assist een belangrijk aandeel in de zege op China (2-0).

De 26-jarige Son werd in de twaalfde minuut onreglementair onderuit gehaald door de Chinese verdediger Shi Ki, met een strafschop tot gevolg. Hwang Ui-jo maakte vanaf elf meter de openingstreffer. Vlak na rust legde Son een hoekschop op het hoofd van verdediger Kim Min-jae, die de eindstand op het scorebord zette. Zuid-Korea plaatste zich met drie overwinningen als groepshoofd voor de achtste finales. China gaat als nummer twee ook door. Aanvoerder Son mocht de eerste twee groepsduels met de Filipijnen (1-0) en Kirgizië (1-0) op de Azië Cup overslaan. Daardoor kon hij zondag nog met Tottenham Hotspur tegen Manchester United spelen.(NU)…[+]