Spurs thuis te sterk voor United, Aké scoort voor winnend Bournemouth

spurs

Manchester United lijkt de landstitel te kunnen vergeten. De ploeg verloor in Londen de topper tegen Tottenham Hotspur met 2-0, terwijl koploper Manchester City wel won. Nathan Aké droeg met een treffer bij aan de 0-3 zege van Bournemouth op Chelsea. De Spurs stonden tegen United al na elf seconden op voorsprong. Christian Eriksen was voor die vroege treffer verantwoordelijk. Nog voor rust verdubbelde Phil Jones de score. De verdediger werkte een voorzet kolderiek in eigen doel. Bij United maakte Alexis Sanchez zijn competitiedebuut.

Door de nederlaag loopt de achterstand van United op City op naar vijftien punten. City won zelf met 3-0 van West Bromwich Albion. Fernandinho, Kevin De Bruyne en Sergio Aguero waren de doelpuntenmakers. Nummer vier Chelsea ging mede door een doelpunt van Aké met 0-3 ten onder tegen Bournemouth. De verdediger, met een verleden bij de landskampioen, zorgde in de tweede helft het derde doelpunt.(NU.nl)…[+]