Suriname participeert aan Caricomsummit

caricom

PARAMARIBO- Regeringsleiders van de Caribbean Community (Caricom) zijn bijeen op Trinidad en Tobago om diepgaande beraadslagingen te voeren betreffende de Caricom Single Market and Economy (CSME).

Op 03 en 04 december voerden de Caricom leiders overleg in het Hilton hotel te Port of Spain. Vicepresident Michael Ashwin Adhin, vertegenwoordigde president Desiré Delano Bouterse bij deze speciale meeting, samen met de ministers Yldiz Pollack – Beighle van Buitenlandse Zaken en Stephen Tsang van het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme.

De premier van Trinidad en Tobago Keith Rowley, nodigde als gastheer elk een van de overige CARICOM leiders uit, bij te dragen aan de vooruitgang van de CSME. Hij sprak bij de opening van deze achttiende vergadering over dit mechanisme binnen de Caraïbische gemeenschap. Het regionaal initiatief moet een effectieve en doeltreffende werking hebben. Het bespreken van de relatie tussen Caricom-regeringshoofden en vertegenwoordigers van de regionale particuliere- en arbeidssectoren stond hoog op de agenda…[+]