Verstappen: ‘Dominantie Mercedes maakt niet depressief, maar motiveert’

verstappen

Ook in het vijfde seizoen van Max Verstappen in de Formule 1 lijkt de wereldtitel naar een coureur van Mercedes te gaan. Die pijnlijke conclusie moest de 21-jarige Limburger al trekken na de kwalificatie van de vijfde Grand Prix.

“Mercedes is het hele weekend al te snel voor ons”, zei een nog altijd gefrustreerde Verstappen zaterdag ruim een uur na de kwalificatie voor de Grand Prix van Spanje, waarin hij vierde werd op bijna een seconde van Valtteri Bottas. “Er zit voor ons niet meer in. Ik baal nu nog net zo hard als net in de auto.”

Sinds 2014 levert Mercedes jaarlijks de wereldkampioen en in de eerste vier races van dit jaar pakte het Duitse team steeds de eerste twee plaatsen. Met nieuwe updates aan de auto’s hoopten het Red Bull van Verstappen en ook Ferrari het gat in Barcelona te verkleinen, maar in de kwalificatie bleek juist dat Mercedes nóg meer afstand heeft genomen.”Sinds ik in de Formule 1 zit, heb ik het nooit anders gezien”, zei Verstappen over de dominantie van Mercedes. “Het maakt me niet depressief, het zorgt er juist voor dat ik gemotiveerd blijf.”(NU)…[+]