Verstappen: ‘Geld is volgend jaar geen probleem bij Honda’

verstappen

Max Verstappen kijkt nu al met een goed gevoel uit naar de samenwerking met Honda. Red Bull Racing maakte deze week bekend dat het vanaf volgend jaar met een motor van het Japanse merk rijdt. Na twaalf jaar met Renault is de overstap naar Honda voor Red Bull een sprong in het diepe. “Het moet niet slechter zijn dan nu in ieder geval”, spreekt Verstappen op Circuit Paul Ricard zijn verwachtingen uit. In Zuid-Frankrijk wordt komend weekend de achtste Grand Prix van het jaar verreden.

Honda levert dit jaar al de motoren voor Toro Rosso, het zusterteam van Red Bull. “Ik denk dat Honda het qua vermogen nu al goed voor elkaar heeft bij Toro Rosso. Geld is geen probleem, dus dat is positief”, aldus de twintigjarige Verstappen. “Je kunt gewoon door blijven ontwikkelen, zonder dat ze zeggen ‘ja dit is toch wel iets te duur hoor’. En Japanners geven nooit op.”

Verstappen wist al eerder dan de buitenwereld van de motordeal van zijn team met Honda. “Wanneer ik het hoorde? Dat maakt niet uit”, zegt de Limburger lachend. De coureur zelf had geen inspraak in het besluit. “Mijn mening is wel gevraagd, maar uiteindelijk beslist het team.”(NU)…[+]