Philadelphia mag hopen op play

BASKETBAL – Door een overwinning op Miami Heat maakt Philadelphia 76ers nog kans op de play-offs van de Amerikaanse basketbalcompetitie NBA. In Miami werd het 109-105 voor de ploeg uit Philadelphia.
Door de winst staan de 76ers nu op plek acht in de oostelijke divisie. De beste zes ploegen van de oostelijke en westelijke divisie kwalificeren zich rechtstreeks voor de play-offs. Miami Heat staat nu zevende. Bij Philadelphia was Tyrese Maxey, die terugkwam na een blessure, met 37 punten de grote man. Joel Embiid maakte er 29, waardoor ook de Kameroener een groot aandeel had in de zege.
New York Knicks was al verzekerd van een plaats in het play-in-toernooi, maar strijdt nog om een direct play-off-ticket. Door een spectaculaire comeback tegen Sacramento Kings komt plaatsing voor de play-offs steeds dichterbij. De Knicks stonden maar liefst 21 punten achter, maar met spelers als Jalen Brunson en Josh Hart in de gelederen draaide de ploeg uit New York de wedstrijd helemaal om. Brunson was goed voor 35 punten, 2 rebounds en 11 assists, terwijl Hart 31 punten, 9 rebounds en 8 assists toevoegde. Daardoor wonnen de Knicks uiteindelijk met 120-109.
In de westelijke divisie won Golden State Warriors voor de zesde keer op rij. De ploeg van Stephen Curry versloeg Houston met 133-110. Het team staat nu tiende, terwijl Minnesota Timberwolves aan kop gaat. Denver Nuggets verzekerde zich eerder al van deelname aan de play-offs, terwijl tegenstander Los Angeles Clippers nog strijdt om directe plaatsing. En de Clippers toonden zich dan ook zeer strijdbaar door na een grote achterstand alsnog af te rekenen met de NBA-kampioen van vorig jaar.
Vroeg in de wedstrijd keek de ploeg uit L.A. al tegen een achterstand van 17 punten aan, door toedoen van een ontketende Nikola Jokic. Uiteindelijk was de Servische sterspeler met 36 punten, 17 rebounds en 10 assists wederom goed voor een triple-double, maar dat mocht voor de Nuggets niet baten. Aan de hand van veteranen James Harden en Paul George maakten de Clippers de achterstand goed en gingen er met een nipte overwinning vandoor: 102-100. (ESPN)…[+]