Laatste WK-kwalificatietegenstander Natio bekend

VOETBAL – De laatste tegenstander van Suriname voor de Concacaf wereldkampioenschappen 2026 kwalificatie is al bekend. Anguilla heeft voor de eerste keer in zijn geschiedenis de tweede ronde van de Concacaf WK-kwalificatie bereikt door Turks- en Caicoseilanden te verslaan met strafschoppen: 4-3.
De eerste wedstrijd tussen Turks- en Caicoseilanden en Anguilla eindigde 0-0 gelijk. Ook de tweede wedstrijd eindigde gelijk: 1-1. Billy Forbes gaf in de 23ste minuut de voorsprong aan Turks- en Caicoseilanden. Voor Forbes was dit zijn tweede internationaal doelpunt voor zijn land. Anguilla vocht zich terug en net voor het rustsignaal kreeg het team een strafschop. Luke Paris maakte geen fout en bracht landen op gelijke hoogte: 1-1.
In de tweede helft vonden geen van de landen meer het net en de wedstrijd eindigde gelijk: 1-1. De wedstrijd werd hiermee met 2×15 minuten verlengd. Ook in de verlengingen maakten de landen geen doelpunten en hierdoor moesten strafschoppen de winnaar bepalen. Anguilla was beter en won met 4-3.
Anguilla wordt hiermee het laatste land in groep F, samen met Suriname, El Salvador, Puerto Rico en Saint Vincent en de Grenadines. Suriname opent zijn Concacaf WK-kwalificatie op 5 juni thuis tegen Saint Vincent en de Grenadines. Drie dagen later is Anguilla de tegenstander. Deze wedstrijd speelt Suriname uit. Hierna speelt Suriname thuis op 6 juli tegen Puerto Rico. Op 10 juli wordt de laatste groepswedstrijd uit gespeeld tegen El Salvador. Van de zes groepen gaan de twee beste landen over naar de derde Concacaf WK-kwalificatieronde30