2800 jeugdigen ingezet voor schoonmaakactie

Zwerfafval

PARAMARIBO – 2800 jeugdigen in de leeftijdsklasse van 14 tot en met 18 jaar krijgen dit jaar de gelegenheid te participeren aan de nationale schoonmaakactie. De kinderen krijgen een vergoeding van SRD 350 voor het werk dat ze zullen doen in de vakantie. Sherida Monkou, waarnemend hoofd van de afdeling Straatonderhoudsdienst van het directoraat Openbaar Groen, zegt dat er nog wordt nagegaan hoeveel jeugdigen zich in totaal hebben geregistreerd. Na de telling volgt de komende week een selectieprocedure.

De kinderen die uit stad en district worden geselecteerd voor deelname aan het project, zullen in twee ploegen worden verdeeld. De eerste groep start op 25 augustus en werkt tot en met 5 september. De andere groep vangt aan op 8 september en eindigt op 19 september. Per dag zullen de jeugdigen vijf uur op diverse locaties schoonmaken. De taken variƫren van harken tot kappen, het schoonmaken van trottoirs en het oprapen van zwerfvuil langs de openbare wegen. Ook op pleinen, in parken en andere openbare terreinen zullen de kinderen ingezet worden om onder begeleiding een steentje bij te dragen aan het schoonmaken van het land.

De schoonmaakactie is een project dat elk jaar wordt uitgevoerd. Kinderen krijgen de kans om wat geld te verdienen, waarmee ze schoolspullen kunnen aanschaffen. Vorig jaar zijn 2500 jeugdigen geaccommodeerd. Om de jongeren dank te zeggen voor het werk dat ze hadden verzet en hen te motiveren om te blijven participeren aan het project, werden ze verrast met entertainment van bekende Surinaamse artiesten. MP