Leo Club Gado-Tjo trots op 45-jarig jubileum

Foto Leo Club Gado

PARAMARIBO –   Al geruim 45 jaar is de Leo club Gado-Tjo bezig met het organiseren van ontwikkelingsprojecten voor jongeren in Suriname.

Op 29 november herdacht de club met trots haar jubileum. Volgens clubpresident Sharisa Sedoc is het een bijzonder mijlpaal, die op 2 december gevierd werd. Bij de plechtigheid was de District Governor, Lion Sean Noel MJF, onder de aanwezigen. Hier werd de Leo club Gado-Tjo ook tot de oudste actieve Leo club in Suriname benoemd. De club is een jongerenorganisatie met de leeftijd tussen 18 en 30 jaar. De club stelt zich ten doel om dienstverlenende activiteiten onder de jeugdige gemeenschap te bevorderen, welke moeten bijdragen tot de individuele kwaliteiten van leiderschap, ervaring en bekwaamheid. In de samenleving is de club jaarlijks bezig met het genereren van gelden uit de gemeenschap. De verkregen gelden worden weer geïnvesteerd in de gemeenschap door de minderbedeelden een helpende hand te reiken.

Voor 2017 zijn er al enkele activiteiten voor fundraising georganiseerd zoals: een ontbijtbox, dolle soependag, bunkopu serie in samenwerking met Lions Club Paramaribo Central en Srefidensi verkoopdag. Dit is van belang om de doelgroep voor het fiscaaljaar 2017-2018 te stimuleren. Er zijn diverse fundspendingsprojecten op het schema waarbij de aandacht volledig gericht is op de jeugd. Ook wordt dit fiscaal jaar aandacht geschonken aan enkele Lions service gebieden zoals: diabetes, hunger relief, vision & environment…[+]