Dertien jaar celstraf voor rover

rechten 3c

PARAMARIBO – Georgio E is gisteren veroordeeld tot totaal dertien jaar celstraf. Rechter Siegline Wijnhard motiveerde dat de man samen met Gion A en Hisgia A een ander beroofde van geld en goud.

Het slachtoffer kwam met het goud uit Alimonie en werd in het district Para klemgereden. Er werd geschoten op zijn auto waarbij de benadeelde gewond raakte in zijn gezicht. De magistraat motiveerde dat gewapende mannen uitstapten en de tas met het goud en geld wegnamen. Gion A achtervolgde het slachtoffer en speelde informatie door aan Georgio E, die samen met anderen in een andere wagen zat. Georgio E reed samen met anderen de auto van de benadeelde klem. Wijnhard zegt dat de mannen die in de auto zaten van Gion A contact hadden met de inzittenden uit het voertuig van Georgio E. Zij legde Gion A zeven jaar celstraf op en Hisgia A drie jaar voor de beroving. Georgio E kreeg zeven jaar celstraf opgelegd voor de beroving. Bij hem werd voorts diefstal middels geweld van een autobestuurder en diefstal van graafmachineonderdelen bewezen geacht.

Daarvoor kreeg hij zes jaar celstraf opgelegd. Bij de beroving van de autobestuurder was hij samen met Ludwig R die vier jaar celstraf kreeg. Georgio E pleegde de diefstal van graafmachineonderdelen samen met Sylvilian S en Malonie F, die elk acht maanden celstraf, waarvan vier voorwaardelijk onder aftrek met een proeftijd van drie jaar opgelegd kregen…[+]