Advocaat vindt Sparta terechte winnaar van tweeluik met Dordrecht

advocaat

Dick Advocaat vindt dat Sparta Rotterdam zich terecht heeft geplaatst voor de finale van de play-offs om promotie en degradatie. De zeventigjarige coach zag zijn ploeg zondag op Het Kasteel met 2-2 gelijkspelen tegen FC Dordrecht, waardoor het aan degradatie ontsnapte.

Sparta had de heenwedstrijd in Dordrecht donderdag met 1-2 gewonnen, maar Denis Mahmudov en Jeremy Cijntje brachten de ‘Schapenkoppen’ in de eerste 25 minuten van de return verrassend met 0-2 voor. “Als je in de rust met 2-0 achterstaat, is er iets niet goed”, baalde Advocaat na afloop van de wedstrijd bij FOX Sports. “De eerste twee goals waren cadeaus, maar gelukkig hebben we het in de tweede helft rechtgezet.”

Dankzij doelpunten van Deroy Duarte en Robert Mühren dertien minuten voor tijd, kwam Sparta na rust op gelijke hoogte. “We hebben er twee gemaakt, maar op basis van de tweede helft hadden we er wel vijf kunnen maken”, analyseerde Advocaat.

In het slotkwartier kreeg Sparta grote kansen, maar Dordrecht had ook kunnen scoren. Tot opluchting van de ‘Kasteelheren’ bleef een derde treffer van de bezoekers uit, waardoor de Rotterdammers nog een ronde door moeten komen voor lijfsbehoud.(NU)…[+]