Ajax haalt dubbele cijfers in eerste oefenwedstrijd van voorbereiding

ajax

Ajax heeft dinsdag in zijn eerste oefenduel in de voorbereiding op het nieuwe seizoen met 2-11 gewonnen van hoofdklasser Quick’20 uit Oldenzaal. Bij rust stond het al 2-7 door drie treffers van Vaclav Cerny, twee goals van Klaas-Jan Huntelaar, een goal van Noa Lang en een eigen treffer van Quick’20. Aanvaller Jip Kemna van de thuisploeg vestigde de aandacht op zich door te scoren met een panenka.

In de tweede 45 minuten scoorden Victor Jensen (2), Dani de Wit (strafschop) en Brian Brobbey voor Ajax. Trainer Erik ten Hag stelde vóór en na rust twee compleet verschillende elftallen op. In de eerste helft speelden Dominik Kotarski, Sergiño Dest, Lisandro Magallán, Kik Pierie, Lisandro Martínez, Jurgen Ekkelenkamp, Cerny, Ryan Gravenberch, Lang, Huntelaar en Zakaria Labyad. In de tweede helft stonden Benjamin van Leer, Jurriën Timber, Perr Schuurs, Sven Botman, Boy Kemper, Quinten Timber, Jensen, De Wit, Kühn, Brobbey en Dennis Johnsen in het veld.(NU)…[+]