Ajax veel te sterk voor Feyenoord in Klassieker met rode kaarten en eigen goals

ajax veel te sterk

Ajax heeft de 35e landstitel in de clubhistorie zondag extra glans gegeven door in een lege Kuip eenvoudig De Klassieker tegen Feyenoord te winnen. Mede door twee eigen doelpunten van de thuisploeg eindigde het duel in 0-3.

Zowel Feyenoord als Ajax sloot De Klassieker af met tien man. Ajacied Edson Álvarez kreeg op slag van rust rood na een handsbal op de doellijn, bij Feyenoord werd Tyrell Malacia na een uur spelen bestraft met zijn tweede gele kaart. Ajax, dat vorige week thuis tegen FC Emmen de landstitel veiligstelde, werd door Feyenoord in het zadel geholpen. Marcos Senesi werkte de bal halverwege de eerste helft in eigen doel, waarna Leroy Fer een door Álvarez veroorzaakte penalty miste.(NU)…[+]