Aubameyang leidt Arsenal ten koste van Chelsea naar winst FA Cup

auba

Arsenal heeft zaterdag voor de veertiende keer in de clubgeschiedenis de FA Cup gewonnen. ‘The Gunners’ waren in de finale op Wembley dankzij twee doelpunten van Pierre-Emerick Aubameyang met 2-1 te sterk voor Chelsea.

Christian Pulisic opende al na vijf minuten de score voor Chelsea. Na een hakje van Olivier Giroud liep de Amerikaan vrij simpel door de verdediging van Arsenal heen en plaatste de bal in de linkerhoek. ‘The Blues’ kwamen na de openingstreffer nauwelijks in de problemen, totdat de bal in op de stip ging nadat Aubameyang in het zestienmetergebied werd neergehaald door César Azpilicueta. De Gabonees benutte de strafschop feilloos en bracht de stand weer in evenwicht. Zowel enkele minuten voor rust als kort na de onderbreking raakte Chelsea een speler kwijt door een hamstringblessure. Eerst viel aanvoerder Azpilicueta geblesseerd uit en na rust overkwam Pulisic hetzelfde.(NU)…[+]