Bongsomenggolo wint bronzen medailleop Dominican Open

08-Bongsomenggolo-pakt-bronze-medaille

TAEKWONDO – Taekwondoka Yade Bongsomenggolo heeft tijdens de Dominican Open de bronzen medaille behaald in de dames -67kg klasse in Santo Domingo.
In een veld van drie vechters plaatste Naishka Roman van Peru zich direct voor de finale, terwijl Bongsomenggolo het in de halve finale moest opnemen tegen Mell Mina van Ecuador, waarbij ze de strijd verloor. Mina won later de gouden medaille en Roman de zilveren, terwijl Bongsomenggolo brons behaalde. “Dat is een mooie uitkomst”, zegt voorzitter Gregory Markiet van de Surinaamse Taekwondo Associatie. Hij geeft aan dat er in haar klasse wel minder atleten waren, maar dat neemt niet weg dat ze terugkeert met een medaille.
De andere twee deelnemers verloren al in de eerste ronde. Samaki Pinas kwam uit in de -74kg klasse en verloor van Jesus Manue Fabian van de Dominicaanse Republiek met 2-1. Pinas moest eigenlijk uitkomen in de -68 kilogram klasse, maar tijdens het kwalificatietoernooi voor de Olympische Spelen haalde hij dit gewicht niet, waardoor hij werd gediskwalificeerd en in een hogere gewichtsklasse moest deelnemen aan de Dominican Open.
Serena van Dijk kwam uit in de 62kg klasse en verloor in de eerste ronde van Itsmar Frank van Peru met 1-2. Tosh van Dijk kon wegens een blessure die hij opliep bij het kwalificatietoernooi voor de Olympische Spelen niet deelnemen aan dit evenement.…[+]