Borst wil Van Persie terug in Oranje

Borst-wil

VOETBAL – Hugo Borst pleit voor een terugkeer van Robin van Persie in het Nederlands elftal. Volgens hem kan de Feyenoord-spits zijn teamgenoten beter maken.

Borst schrijft in zijn column voor het Algemeen Dagblad dat bondscoach Ronald Koeman voorin te weinig opties heeft. Hij graag een ‘sluwe aanvaller van de buitencategorie’ in Oranje zien en Ryan Babel, Quincy Promes en Luuk de Jong horen niet bij die categorie. “Als deze grijze eminentie helemaal fit is, is er werkelijk geen argument te verzinnen om Van Persie niet te selecteren.”
“En hij is beschikbaar, dat heeft Van Persie duidelijk te kennen gegeven. Bondscoach Koeman heeft gezegd dat het niet voor de hand ligt, maar dat hij theoretisch nog een beroep zou kunnen doen op Van Persie”, schrijft Borst. “Van Persie maakt Frenkie de Jong nóg een paar procentjes beter. Ook Memphis, die – dat moet duidelijk worden afgesproken – in de pikorde boven Van Persie staat, zal profiteren.”

De 35-jarige Robin van Persie speelde zijn 102de en laatste interland in augustus 2017 tegen Frankrijk, toen Nederland in Parijs met 4-0 onderuit ging in de WK-kwalificatiereeks. De routinier, die vijftig keer scoorde in Oranje, was dit seizoen bij Feyenoord tot nu toe goed voor vier doelpunten en twee assists…[+]