Cagliari krijgt geen straf voor racisme jegens Inter-spits Lukaku

cagliari

De tuchtrechter van de Italiaanse voetbalbond heeft dinsdag bepaald dat Cagliari geen straf krijgt voor racistische uitingen van fans van de club aan het adres van Internazionale-spits Romelu Lukaku.

De 26-jarige Lukaku, die deze zomer overkwam van Manchester United, verzilverde twee weken geleden in de tweede helft van de uitwedstrijd van Internazionale tegen Cagliari een strafschop en bracht de stand zo op 1-2. Na zijn winnende treffer liet het thuispubliek apengeluiden horen.

De tuchtrechter concludeert (pdf) na aanvullend onderzoek dat de uitingen van de Cagliari-fans “qua omvang en perceptie” niet discriminerend waren. “De politie heeft laten weten dat er alleen in de momenten voor de strafschop gezang, geschreeuw en gefluit op de tribunes achter het doel te horen was.”┬áHet incident met Lukaku was de derde keer in de afgelopen 2,5 jaar dat Cagliari-fans in verband werden gebracht met racisme. Eerder kreeg de club ook geen straf voor gezang richting Juventus-spelers Moise Kean en Blaise Matuidi en Pescara-middenvelder Sulley Muntari.(NU)…[+]