Chinese experts gaan Frankrijk ondersteunen bij nieuw ontwerp Notre-Dame

chinese

De Franse president Emmanuel Macron en zijn Chinese ambtsgenoot Xi Jinping hebben woensdag bekendgemaakt dat de landen gaan samenwerken om de Notre-Dame in Parijs te herstellen. Het Aziatische land gaat experts leveren die betrokken worden bij het proces dat tot een nieuw ontwerp moet leiden voor de kathedraal.

Volgens Chai Xiaoming, directeur van de Chinese academie van cultureel erfgoed, heeft China veel ervaring met het restaureren van – vooral uit hout bestaande – historische gebouwen die door brand zijn beschadigd. Xiaoming verwacht dat de Chinese experts zeker van dienst kunnen zijn bij de herstelwerkzaamheden van het dak van de Notre-Dame. De structuur daarvan bestond uit eikenhouten balken.

 Als een ontwerp de goedkeuring heeft gekregen, wordt een groep Chinese experts geselecteerd die betrokken worden bij de restauratiewerkzaamheden. Macron hoopt daar eind 2020 mee te starten, en het gebouw te hebben hersteld voor de Olympische Spelen in 2024, die in Frankrijk plaatsvinden.(NU)…[+]