De Bruyne leidt City langs Arsenal, Vertonghen kopt ‘Spurs’ naar winst

de bryne

Kevin De Bruyne heeft Manchester City zondag met twee doelpunten en een assist naar een 0-3-zege op Arsenal geleid. Eerder won Tottenham Hotspur door een goal in blessuretijd van Jan Vertonghen met 1-2 van Wolverhampton Wanderers.

In het Emirates Stadium kwam Arsenal al binnen twee minuten op achterstand. De Bruyne schoot in volledig vrijstaande positie hard raak uit een voorzet van Gabriel Jesus. Dertien minuten later leverde de Belg de assist bij de 0-2 van Raheem Sterling, die van dichtbij binnentikte.

City bleef ook daarna zoeken naar goals en dat leverde vijf minuten voor rust opnieuw een treffer van De Bruyne op. Ditmaal vond hij het doel met een mooi afstandsschot. In de tweede helft leken beide ploegen vrede te hebben met de tussenstand en werden er geen grote kansen gecreĆ«erd.(NU)…[+]