Denemarken boekt spectaculaire zege op Rusland en bereikt achtste finales EK

denemarken boekt

Denemarken heeft maandag op fraaie wijze de achtste finales van het EK bereikt. De ploeg van bondscoach Kasper Hjulmand haalde in Kopenhagen met 1-4 uit tegen Rusland en eindigde daardoor achter België als tweede in groep B. Mikkel Damsgaard opende aan het einde van de eerste helft de score voor de Denen. Na een klein uur verdubbelde Yussuf Poulsen de voorsprong na een enorme blunder in de Russische verdediging. Artem Dzyuba bracht Rusland twintig minuten voor tijd uit een strafschop terug in de wedstrijd, maar tien minuten voor tijd bracht Andreas Christensen het publiek met een schitterend afstandsschot in extase. Twee minuten later stelde Joakim Maehle de zege veilig. In de andere wedstrijd in deze poule was België met 0-2 te sterk voor Finland, dat moet hopen dat het als een van de beste nummers drie doorgaat naar de achtste finales. De Belgen waren al zeker van een plek bij de laatste zestien, terwijl Rusland nu is uitgeschakeld.(NU)…[+]