Dode en gewonden bij steekpartij op metrostation in voorstad van Lyon

dode en gewonde

Door een steekpartij bij een metrostation in het Franse Lyon is zaterdag een een 19-jarige man om het leven gekomen. Acht anderen raakten gewond door de aanval, van wie drie ernstig, meldde de brandweer.

Een man gewapend met een mes en een spies voerde de aanval rond 14.30 uur uit bij een bushalte voor het metrostation Laurent-Bonnevay in Villeurbanne, een voorstad van Lyon in het zuidoosten van Frankrijk. De politie heeft de verdachte aanvaller gearresteerd en hem in hechtenis genomen voor moord en poging tot moord, vertelde het parket van Lyon. Een politiebron zei dat de man een Afghaanse asielzoeker is, onbekend bij politie en veiligheidsdiensten.

Eerder werd gemeld dat de politie op zoek was naar een tweede vermoedelijke aanvaller, maar een politiebron en het parket zeiden later dat de verdachte alleen handelde. Over het motief voor de steekpartij is nog niets bekend. Het nationale bureau voor terrorismebestrijding is op de hoogte gebracht, maar heeft de zaak in dit stadium nog niet overgenomen.(NU)…[+]