Duitse partijen eens over regeerakkoord

duitse partijen

Duitsland krijgt waarschijnlijk opnieuw een regering met Angela Merkel als bondskanselier. Bijna 4,5 maand na de verkiezingen werden SPD en de combinatie CDU/CSU het woensdag eens over een regeerakkoord, melden Duitse media. Dat wordt nu voorgelegd aan de ruim 460.000 leden van de SPD. Als er genoeg steun is binnen die partij, krijgt Duitsland wederom een zogenoemde GroKo (grote coalitie) als regering.

Merkel is sinds 2005 bondskanselier. Dit wordt haar vierde kabinet. De SPD krijgt in het nieuwe kabinet zes ministeries. Daaronder zijn drie prestigieuze posten van Buitenlandse Zaken, Financiën en Werkgelegenheid/Sociale Zaken. De leider van de SPD, Martin Schulz, wil volgens Duitse media minister van Buitenlandse Zaken worden. Kort na de parlementsverkiezingen van 24 september sloot Schulz uit dat hij ooit minister zou worden in een kabinet onder leiding van Angela Merkel.

Voor de post Financiën circuleert de naam van de burgemeester van Hamburg, Olaf Scholz. De sociaaldemocraten krijgen verder de ministeries Familiezaken, Justitie en Milieu.(NU.nl)…[+]