FC Barcelona en Real Madrid lijden eerste nederlaag in Primera División

barcelona

FC Barcelona en Real Madrid hebben woensdag hun eerste nederlaag van het seizoen geleden in de Primera División. De Catalanen en de ‘Koninklijke’ verloren verrassend van respectievelijk Leganés (2-1) en Sevilla (3-0). Barcelona stond halverwege nog wel op een 0-1-voorsprong dankzij een doelpunt van Philippe Coutinho in de 12e minuut, maar verspeelde die na rust door vroege treffers van Nabil El Zhar en Oscar.

Bij de 2-1 ging FC Barcelona-verdediger Gerard Piqué in de fout door de bal zomaar in de voeten te spelen van Oscar, voor wie het vervolgens van dichtbij een koud kunstje was om doelman Marc-André ter Stegen te passeren. Real Madrid keek halverwege al tegen een 3-0-achterstand aan. André Silva (17e en 21e minuut) en Wissam Ben Yedder (39e minuut) zorgden voor een comfortabele marge voor Sevilla.

Het Real van trainer Julen Lopetegui leek na rust nog wel terug te komen tot 3-1, maar een treffer van Luka Modric, maandag uitgeroepen tot Wereldvoetballer van het Jaar, werd na het bestuderen van de videobeelden afgekeurd wegens buitenspel.(NU)…[+]