Federer blijft ook na US Open-verlies geloven in 21e Grand Slam-titel

federer

Roger Federer is logischerwijs zwaar teleurgesteld na zijn verrassende uitschakeling in de kwartfinales van de US Open. De 38-jarige Zwitser, die in vijf sets ten onder ging tegen de ongeplaatste Grigor Dimitrov, is desondanks niet van plan de jacht op zijn 21e Grand Slam-titel op te geven.

Federer had uitstekende papieren om voor de elfde keer de laatste vier op de US Open te bereiken, maar rugproblemen braken hem op. ‘King Roger’ zag daardoor opnieuw een kans op een Grand Slam-titel in rook opgaan, nadat hij in juli de Wimbledon-finale van Novak Djokovic verloor en een maand eerder op Roland Garros in de halve finales strandde.

“Of ik denk dat ik nog meer kansen krijg om Grand Slams te winnen? Ik heb geen glazen bol”, zei een moegestreden Federer op zijn persconferentie in New York. “We zullen het nooit weten, maar ik hoop het natuurlijk wel. Ik ben nu teleurgesteld. Maar ik zal weer opstaan en dan komt het allemaal goed.” Federer maakte tegen Dimitrov vooral te veel onnodige fouten (zestig) en ging niet efficiënt om met zijn verkregen breakpoints. Na de door hem verloren vierde set verliet hij de baan om zich te laten behandelen aan rugklachten.(NU)…[+]