Gezondheidsminister verwent verpleegkundigen

Dag van de verpleging 2019

PARAMARIBO – De Inspectie Verplegende en Verzorgende beroepen (IVV) is gisteren in verband met Dag van de Verpleging in de bloemetjes gezet door minister Antoine Elias van Volksgezondheid. De leden ontvingen een cadeaubon voor een gezichts- en voetbehandeling. Hiermee wil de minister zijn blijk van waardering tonen aan het verpleegkundig beroep, wordt vermeld in een persbericht van Volksgezondheid.

Volgens verpleegkundig-inspecteur Eudia van Hetten-Daniels is het verpleegkundig beroep niet statisch maar aan verandering onderhevig. Desalniettemin kan zij zeggen dat er in Suriname excellente verpleegkundigen zijn en ze is blij dat er in verband met deze dag aandacht wordt besteed aan dit beroep. Zij zegt dat de verpleegkundigen in Suriname goed opgeleid en toegerust zijn vanwege het kwalitatief gericht onderwijs, waarbij er rekening is gehouden met de regels binnen de Caricom. Ondanks de grote uitstroom van verpleegkundigen naar het buitenland, kan Van Hetten-Daniels niet spreken van een tekort aan verpleegkundig personeel, omdat er daar tegenover een constante instroom van studenten is, die opgeleid worden tot verpleegkundigen.

Met betrekking tot het hebben van tatoeages zegt zij dat er regels zijn ten aanzien daarvan. Over het onderwerp moet nog breedvoerig gediscussieerd worden, maar volgens de verpleegkundigeninspecteur staat de IVV samen met andere verpleegkundige instellingen open voor veranderingen. De Dag van de Verpleging is volgens Van Hetten-Daniels een bijzondere dag voor het beroep waarbij verpleegkundigen zich kunnen reflecteren op het beroep dat zij uitoefenen…[+]